Puolukka on todellinen terveysmarja, mutta miksi?

Puolukan terveellisyys

Suomen luonnossa kasvaa monia hyviä ja terveellisiä marjoja, kuten mustikkaa, mansikkaa, hillaa ja tietenkin puolukkaa. Niitä kannattaa syödä sellaisenaan tai lisätä eri ruokien sekaan. Marjat ovat äärimmäisen terveellisiä ja maukkaita sekä kerättävinä ilmaiseksi metsistä elokuun lopun ja syyskuun lopun välillä.

Marjoja suositellaan syötäväksi usein, perustellen tätä niiden terveellisyydellä. Jotta tietäisimme, mitä terveellistä puolukoissa on, niihin on syytä tutustua hieman tarkemmin.

Puolukan terveellisyys

  1. Vaikuttaa positiivisesti kolesteroliarvoihin sekä verensokeriin
  2. Voi ehkäistä jopa tulehduksia, sydän- ja verisuonitauteja, allergioita ja syöpää
  3. Auttaa painonhallinnassa
  4. Auttaa ruoansulatusvaivoissa
  5. Torjuu virtsatietulehduksia
  6. Tekee hyvää suoliston bakteerikannalle
  7. Edistää sapen ja maksan toimintaa
  8. Todellinen flunssankarkoittaja

Puolukan happamuus

Monien mielestä puolukka itsessään maistuu liian happamalta, mutta tähänkin on keinot. Niitä voi nimittäin käyttää erinomaisesti esimerkiksi smoothieiden seassa, jolloin niiden happamuus ei pääse iskemään niin pahasti. Happamuudesta on puolukalle hyötyä muun muassa siksi, että se säilyy hyvin viileässä ilman säilöntäaineita.

100 grammaa puolukkaa sisältä:

Energiaa – 49 kcal

Hiilihydraattia imeytyviä – 8,9 g

Rasva – 0,7 g

Proteiini – 0,5 g

Sokeri – 8,2 g

Kalsium – 22 mg

Rauta – 0,4 mg

Kalium – 80 mg

Magnesium – 9,0 mg

C-vitamiini – 10,7 mg

E-vitamiini – 1,5 mg

K-vitamiini 9 µg

SEURAA PERSONAL TRAINER PANKKIA SOMESSA!

Jotta pysyt parhaiten kartalla siitä, mitä Personal Trainer Pankin sivuilla tapahtuu, kannattaa PT-Pankkia seurailla FacebookissaInstagramissaGoogle+ -palvelussa ja Pinterestissä.

Fineli, Zhion

LUE MYÖS:

Wordpress Gallery Plugin Free